tisdag 11 december 2012

Information från vår rektor



Mimergården, december 2012



Brev från skolans rektor

Nu närmar sig terminsslutet och jullovet. Vi har nog alla upplevt en ganska omtumlande hösttermin och då tänker jag på den skolutredning som pågår just nu. Det började redan första veckan i september när jag snabbt fick kalla ihop ett föräldraråd på Mimergården.
Dessa engagerade föräldrar i vårt föräldraråd förtjänar verkligen en eloge för det engagemang som de visat och alla de möten och informationsträffar som de kallats till med kort framförhållning, men ändå ställt upp på med god uppslutning. Tack!
Hur nu skolutredningen går och vilka beslut som fattas i januari och februari, återstår att se. Glädjande är ändå att Mimergården finns kvar som en framtida skola i båda alternativen till beslut.
Till följd av att beslut i skolutredningen flyttades fram, så kommer även informationsträffarna med nybörjarföräldrar, att flyttas fram. Dessa träffar kommer att planeras under februari istället för som tidigare år i januari. Annonsering och information om detta kommer naturligtvis till berörda.

Jag vill också informera om ”Världens bästa regionala utbildningssystem”. Detta är ett treårigt projekt i samarbete mellan Mittuniversitetet och näringslivet. Projektet är tänkt att stödja skolors förbättringsarbeten och även bistå med forskning och stöd till dessa.
Tre skolor är utvalda efter ansökningar från hela regionen Jämtland och Västernorrland. Mimergården är en av dessa utvalda och den enda skolan från Östersunds kommun!
Det vi kommer att arbeta mycket med under kommande år är därför elevernas medvetenhet och kunskap om målen de arbetar mot, men även det pedagogiska ledarskapet vi har att hantera varje dag, kommer att utvecklas.
Spännande och glädjande att få den här chansen och att få sätta vår skola i ett så positivt fokus.

Sedan vill jag avsluta med några ord om sista veckan på höstterminen.
Vi har tidigare år haft en tradition att hålla terminsavslutning i kyrkan. Detta ändrar vi i nu. Vi kommer istället att ha en stor samling vid vår utescen på skolgården. Direkt på torsdagsmorgonen (kl 08.15) samlas vi för att lysa upp decembermörkret med marschaller och sånger. Som föräldrar är ni hjärtligt välkomna att vara med oss då på morgonen.
Klä er och barnen varmt och så håller vi som vanligt tummarna för vädret. Den här gången vill vi ha gnistrande kallt och vit nysnö…

Avslutningsvis vill jag önska er alla en God jul och Ett Gott Nytt År!
Vårterminen startar vi måndagen den 7 januari kl. 08.00.



Lars-Ivar Hansson
Rektor, Mimergården

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar