tisdag 14 oktober 2014

Bild

Idag tänkte jag berätta lite om våra bildlektioner. Bild är ett mycket kreativt ämne och det är så roligt och spännande att få arbeta med barnen på bildlektionerna. De har så många härliga idéer och massor av fantasi. Just nu fokuserar vi på att låta barnen prova på olika tekniker och att de ska få möjlighet att skapa med hjälp av olika sorters material och tekniker. Vi har även haft grundläggande färglära där barnen även har fått prova på att blanda olika färger och nyanser. Det mesta som vi skapar visar vi upp i vårt klassrum och i vårt kapprum, ta er gärna tid att beskåda dessa underbara konstverk.






































I undervisning pratar vi en hel del om varför vi gör det vi gör i skolan. Detta känns extra viktigt i just årskurs 1, då eleverna funderar en hel del över varför de måste jobba istället för att leka. Vi använder oss av vårt Målträd för att tydliggöra vilka förmågor vi arbetar med och även vilka läromål, vilket centralt innehåll som undervisningen behandlar. De äpplen ni ser här ovan står för vilken förmåga vi arbetar med och löven tydliggör för eleverna vilket mål som ska uppnås. Vi har valt att arbeta med ovanstående förmågor och mål nu under några veckor och det är så härligt att se elevernas framsteg. De känner dessutom att de lyckas och de vet vad som förväntas av dem på lektionerna. Vi försöker även knyta ihop våra bildlektioner med det som vi arbetar med på övriga lektioner. Just nu har vi arbetat en hel del om hösten och då passade det perfekt med dagens bilduppgift, att skapa en egen "Gubben Höst". Dessa underbara skapelser pryder nu våra fönster i klassrummet och lyser upp i höstmörkret.



Så här såg det ut när dessa vackra gubbar skapades





För ett tag sedan arbetade vi med tolkning av bilder. 
Här nedan får ni se hur vackra bilder barnen skapade efter att ha inspirerats och tolkad denna bild.






Förutom allt detta vackra har vi arbetat med olika typer av färg och barnen har även skapat egna människor i lera som de sedan har gjort kläder och andra tillbehör till. Men de visar vi upp vid ett senare tillfälle...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar