söndag 29 september 2013

Vecka 40

Den här veckan ser lite annorlunda ut än de andra. Så här kommer det lite information om varje dag som kan vara bra att veta.
På måndag är det en vanlig skoldag med idrott, barnen behöver då ha med sig ombyte och handduk.
Tisdag är också en vanlig skoldag för eleverna förutom att all ordinarie personal är på utbildning efter lunch, därefter är det vikarier i klassen och även på fritids.
På onsdag är det dags för läsårets första simundervisning, vi samlas i klassrummet som vanligt kl 8:00 och ca 8:30 åker vi buss till Storsjöbadet. Vi beräknar vara tillbaka på skolan ca 12:00 vilket betyder att det blir en senare lunch för barnen. De som vill får gärna ta med sig en extra frukt denna dag då många blir hungriga efter badet.
På torsdag ska vi besöka Jamtli, arkivet och delta i ett program som heter Idas dagbok. Vi samlas som vanligt i klassrummet kl 8:00 och därefter åker vi buss tillsammans till arkivet. Dagen avslutas med en stadsvandring och vi beräknar vara tillbaka på skolan ca 14:00 denna dag. Vi tar med oss frukt och lunch från skolan så barnen behöver INTE ta med sig något eget fika.
På fredag har vi elevens val tillsammans med åk 4 & 5. Barnen har blivit indelade i grupper utifrån sina önskemål om ämnen och arbetar i sin grupp under hela skoldagen.

Som ni ser har vi ett fullspäckat men mycket spännande och roligt schema framför oss denna vecka.

Vi håller nu på att avsluta vårt arbete om Sveriges landskap. Eleverna håller på för fullt att redovisa sina arbeten. Det är jätteroligt och spännande att få lyssna på allas presentationer. Vi har tränat på att läsa och skriva faktatexter samt att kunna redovisa muntligt inför sina klasskamrater.
Nu är det dags att starta upp nästa arbetsområde inom historia och vi ska då ta reda på hur människorna hade det på stenåldern.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar