måndag 9 september 2013

Brev från vår rektor

Mimergården, september 2013


Brev från skolans rektor

Då är vi igång med ett nytt läsår. Skolan har vuxit lite till sedan förra läsåret. Vi har fler barn i årets förskoleklass än de femmor som lämnade oss i juni. Det här är en trend som enligt prognoserna ser ut att vara i några år till vilket känns positivt.
Terminens startskott gick under temat ”Jord”. Vi har lekt med ordet och skapat en utmaning för alla våra elever den här terminen. Vi ska gemensamt vandra på vår jord och mäta hur långt vi kommer om vi lägger ihop våra promenader. Vi har bl.a mätt upp ett par slingor på och omkring skolgården. Den ena är 500 m och den andra 1 km. Målet är att vi i slutet av terminen ska ha nått fram till Paris i Frankrike. Om ni hemma får höra talas om en ”Parisresa”, så vet ni var det kommer ifrån.

Tillsammans med skolans alla pedagoger fortsätter jag med vårt stora projekt för skolutveckling. Vi påbörjar nu det andra året av planerade tre år med fokus på, ökad måluppfyllelse bland våra elever genom bättre kännedom om sina mål i skolarbetet. Dessutom vill vi fortsätta att utveckla vårt pedagogiska ledarskap, då det är en mycket viktig förutsättning för vårt lärandeuppdrag.
Vi ska bli duktigare på att sköta om vår hemsida och där ska ni så småningom kunna följa såväl vårt skolutvecklingsarbete via en blogg, som aktuell information om skolan.
Mer om detta kommer senare.

Vid höstens kommande föräldramöten kommer ni att få ta del av vårt ”Förväntansdokument”. Det är en något reviderad version av det dokument som ni fick för ett år sedan. Vi tror fortfarande att det här är viktiga punkter att vara överens om så att vi i skolan tillsammans med er som vårdnadshavare ger våra elever – era barn, de bästa förutsättningar de kan få för sin skolgång.

Några datum som jag särskilt vill informera om:
11 september, Då kommer alla pedagoger att vara på en föreläsning stor del av dagen. Vi har ordinarie lärare på plats fram till förmiddagsrasten, men resten av skoldagen och fritids kommer vi att ha hjälp av vikarier. Några ordinarie kommer att vara på plats men merparten är vikarier resten av den dagen.
1 oktober, har vi en eftermiddag och kvällsutbildning och hela onsdagen v 44 (höstlovet) är vi på en konferens utifrån vårt skolutvecklingsprojekt. Dessa tillfällen kommer fritidshemmen att bemannas av vikarier.
Jag är medveten om att det inte är någon optimal situation att ersätta ordinarie personal med vikarier, men för mig är det just nu viktigt att få med ”hela skolan” och all personal i vårt gemensamma arbete och då hoppas jag att fördelarna ska uppväga eventuella nackdelar.
Vi kommer alltså att vid samtliga tillfällen ha våra fritidshem öppna, men skulle någon se att det finns möjlighet till att barnen är lediga just någon av dessa eftermiddagar så kan det hjälpa oss och våra vikarier. Meddela ev. ledighet direkt till ordinarie fritids. För fritidsbehov under höstlovsveckan kommer ni, som vanligt, att få en särskild lapp med förfrågan om aktuella tider.





Läsårstider för 2013-14

  • Höstterminen:
Börjar 2013-08-22 och slutar 2013-12-20
lovdagar: v 44 5dagar

  • Vårterminen:
Börjar 2014-01-08 OBS onsdag!
Och slutar 2014-06-13 (Skolavslutning planeras torsdag kväll 12 juni)
Lovdagar: v 10 5 dagar
V 15, 7 apr 1 dag
v 17, 4 dagar
v 18, 2 maj 1 dag
v 22, 30 maj 1 dag


Lars-Ivar Hansson

Rektor, Mimergården

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar