torsdag 18 september 2014

Mattelektion

Igår (onsdag) hade vi en mycket bra mattelektion med otroligt aktiva barn. Vi pratade om addition (+) och fick lära oss hur symbolen + ser ut och vad det innebär i matematikens värld. Vi laborerade med våra uppdelningsmaskiner så att vi tydligt kunde se hur olika tal kan delas upp. Vi tillverkade egna additionskort som eleverna fick ta med sig hem som läxa. Hjälp gärna ditt barn hemma att träna på talkamraterna 1-5. På onsdag, 24/9 har vi ett litet "läxförhör" och ser vad vi har lärt oss. I läxmappen hittar ni allt material ni behöver samt lite tips på hur ni kan träna tillsammans hemma.
Vi tränade även på att lösa mattekluringar med hjälp av en "Fyrfältare". Vi såg tydligt hur man med hjälp av att rita det man tänker kan lösa problemen mycket lättare.
Det är så spännande och roligt att höra barnens tankar och funderingar på lektionerna. Det blir ofta intressanta och lärorika diskussioner i klassen. Vi tränar just nu extra mycket på att räcka upp handen och lyssna på den som pratar. Ett viktigt mål i svenska är att våga prata inför gruppen, detta tränar vi på dagligen.

Jag vill även passa på att tacka er alla föräldrar för ett trevligt föräldramöte. Vi är så glada över att ni var så många som kunde komma till mötet. Har ni några frågor eller funderingar så är det bara att fråga oss på skolan eller ta kontakt med oss. Vi hoppas även att vi kan få några representanter till skolans föräldraråd. Känner du att det är en roll som passar dig är det bara att meddela oss i personalen snarast.

Här nedan ser ni några bilder från vår mattelektion:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar