fredag 14 februari 2014

Studiebesök

Igår, torsdag gjorde vi i klassen ett studiebesök hos vår närbutik i Torvalla, Coop Nära.
Jimmy som är butikschef visade oss runt i butiken. Vi fick se hur det ser ut på lagret, i bageriet och i pantrummet. Det var mest spännande att se lagret och bageriet. I pantrummet luktade det illa.
För länge sedan var det ett inbrott i butiken, det finns fortfarande märken kvar i taket efter tjuvarna. 
Varje dag kommer det ca 1000-1200 kunder varje dag. Det som säljs allra bäst är plastkassar, bananer och godis. Coop ägs av sina egna kunder, kunderna är medlemmar i en förening som tillsammans äger Coop. Som medlem hos Coop får man återbäring på allt som man handlar där. Det betyder att ju mer man handlar där desto mer pengar får man tillbaka. I butiken finns det synliga övervakningskameror, det är för personalens och kundernas säkerhet. 
Det var jätteroligt att få se hur hela butiken ser ut och roligt att Jimmy berättade några historier om vad som har hänt i butiken. Vi fick smaka på frukt och sen fick vi en liten present, det var en smörkniv.
Om man vill jobba på Coop eller någon annan affär måste man lära sig att läsa, skriva och räkna i skolan. Det är även bra att kunna prata engelska. Börjar man jobba på en affär kan man få gå en speciell utbildning via affären.

Åk 3 på Mimergården






Tusen tack till Jimmy och hans personal för att vi fick hälsa på hos er!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar