söndag 17 november 2013

Vi har...

under denna vecka börjat arbeta med ett nytt område i NO-Biologi, nämligen människokroppen. Det är verkligen något som har fångat elevernas intresse. Vi har pratat om skelettet och även tittat på vårt skelett som bor på skolan, vår egen Benjamin. Tänk vad många olika ben vi har i våra kroppar, 206 stycken. Vi har tittat en hel del på hur skelettet fungerar och även pratat om hur viktigt det är att ta hand om sitt skelett. Vi gjorde egna "sprattel-skelett" på bilden som ska få pryda väggen i vårt klassrum. Här fick vi verkligen träna på vår finmotorik då det blev en hel del klippande, svårt och pillrigt tyckte många.
På engelskan har vi också tränat kroppsord, där var det både några ord som barnen hört förut men även några nya.
Om du vill göra ditt egna skelett så kan du ladda ner mallen här Unga fakta


På våra svenskalektioner har vi tränat på stavning. Barnen har fått i läxa att träna på 10 ord den här veckan som stavas med lj-ljudet. Vi kommer att ha ett skriftligt förhör på dessa ord på torsdag.
På matten har vi fortsatt träna på olika strategier vid subtraktion. Många av eleverna tycker att det är svårt att räkna subtraktion och vi ser att det behövs mycket träning.

Vill du träna på subtraktion hemma kan du besöka denna sida Elevspel
här finns det möjlighet att träna på huvudräkning och även rätta dina svar. Titta gärna runt lite på sidan så upptäcker du säkert många fler roliga och lärorika spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar