fredag 11 januari 2013

Första skolveckan...

är nu gjord. Barnen har jobbat jättebra hela veckan. Vi har hunnit med en hel del arbete kring vårt nya terminstema "Luft". Det kommer många intressanta och kloka funderingar från barnen. Vi har pratat om vad luft är för något, varför vi behöver luft och om luftens egenskaper. Vi gjorde några experiment för att ta reda på om luft tar plats och om den väger något. Vi undersökte även om det stämmer att varm luft stiger, vilket vi kom fram till att den gör. Vi målade jättefina framsidor till våra temaböcker. Självklart använde vi oss av luften när vi gjorde dem. Vi började med att måla en bakgrund i akvarell och lät den torka. Sedan tog vi svart akvarellfärg på papperet som vi sedan blåste ut med hjälp av ett sugrör. Det blev otroligt vackra och spännande konstverk.

Idag, fredag har vi arbetat vidare med Diamantjakten och andra svenskaarbeten. Barnen har haft musik med Thomas, där fick de till barnens förtjusning leka "Dansstopp". Sista lektionen fick barnen välja något att arbeta med inom matematik, det blev en blandning av sällskapsspel och iPads spel.

Nästa vecka är det dags för alla 3:or att ha simundervisning!
De är indelade i samma grupper som när de har slöjd. Ni kan se gruppindelning i menyn här bredvid.
Det som är viktigt att tänka på är att Grupp1 måste vara här tidigare än vanligt för att hinna med bussen. De måste vara här på skolan senast kl 7:40.
Alla ska ha med sig badkläder, handduk och duschgrejer.
Ta gärna med en extra frukt eftersom många av barnen blir lite extra hungriga efter badet.
Vi äter lunch precis som vanligt här på skolan.

Alla barn har fått med sig en blankett hem angående elevens val. Prata gärna tillsammans med ert barn hemma om vilket ämne som barnet helst vill välja och fyll sedan i blanketten. Ta med den tillbaka till skolan senast fredag 18 januari.


Här nedan ser ni några bilder från vår sista lektion idag....






Till sist vill vi önska er alla en trevlig helg!
Anna & Emelie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar